úterý 27. března 2012

SASHIMI

Sashimi je vlastně japonský recept, který se skládá hlavně z tenké plátky syrových ryb a také další seafoods. Jiné než obloha, nebo třeba ředkvičky nebo jiné vegetarián brukvovité jako ozdoba, sashimi by měly být pouze sloužil podél máčením marinádě. Sashimi omáčka může často být vyrobený z sójová omáčka, wasabi spolu se zázvorem. To je docela běžné v japonské místa k jídlu, aby sashimi klenutými s trochou nenaplněné servírovací mísy a komponenty pro omáčka. To umožňuje, aby hosté vytvářet zvláštní omáčce s použitím velmi sladké zázvorem, pikantní wasabi, a pikantní sojovou omáčkou. Citrónová šťáva by mohlo být dodatečně přidány do omáčky, nabízí příjemnou úroveň kyselosti.
Výraz doslova znamená sashimi “probodnuté tělo.” To může mít co do činění s tím, že filé z mořské plody nakrájené syrové. Někteří věří, že tento specifický výraz pochází ze standardní prostředky sloužící zaoblení, ve kterém ocasní ploutev, nebo sedí na jídle, aby se označení druhu ryb, které se podává.
V rámci tradiční japonské stolování, sashimi je často úplně první kurz. Však, miska může být také sloužil jako možný vstup kdykoliv doplnit misku rýže, miso polévka a, staromódní japonská polévka miso z fermentovaných sójových nebo základnu, kostky tofu, a mořské řasy. Sašimi se podává jako první chod díky jemné chuti. Je to vlastně myslel, že když se jídlo takto extrémně silný kurz, že chuť nebude tak patrné, nebo zábavné. Sashimi je vždy určen pro vždy jíst pomocí hůlky.
Mnoho japonských restaurací vám dům sashimi jídlo, které obsahuje velké množství různých ryb. Však, Často je možné vytvořit si vlastní desku sashimi. V této situaci, Je důležité vědět, japonská jména ryb. Losos je známý jako příčinu. Tuna bude maguro, a mastných tuňáka je toro. Saba je slovo makrel. Platýs ryby Hamachi. Jistě, sashimi nebude pouze ryby. Squid, nebo IKA, a ten, který překládá k chobotnici, jsou také typy sashimi. I když sashimi je prakticky vždy též jídlo, krevet je často podávána v sashimi jako vařená navíc. Vařené krevety se nazývá ebi.

Žádné komentáře:

Okomentovat