Mořské řasy
Podle dostupných údajů se ročně na celém světě sklízí zhruba sedm milionů tun mořských řas. Polovina z nich se využívá v potravinářském průmyslu, druhá polovina slouží různým průmyslovým účelům, k výrobě kosmetiky, léků apod.
Podle dostupných údajů se ročně na celém světě sklízí zhruba sedm milionů tun mořských řas. Polovina z nich se využívá v potravinářském průmyslu, druhá polovina slouží různým průmyslovým účelům, k výrobě kosmetiky, léků apod.
Výživná hodnota mořských řas závisí na jejich chemickém složení, a to se liší podle druhu řasy, místě, kde roste, klimatických podmínkách, době sklizně.Mořské řasy mají jen velmi nízkou kalorickou hodnotu, ale zato obsahují vysoké procento proteinů a minerálů.
Nejznámější druhy mořské řasy k přípravě sushi jsou Wakame, Nori, Kombu, a Hijiki, které jsou u nás již dostupné. Mořská řasa uchovává mládí a zdraví! Polysacharidy obsažené v řasách snižují krevní tlak působí protizánětlivě. Dále obsahují životně důležité minerály a také vitamín C..
Žádné komentáře:
Okomentovat